Nyheter

God Jul och Gott Nytt År

Önskar vi våra valpköpare och vänner

Åh vad tiden går fort nu är vi snart 8 v. och vi har plötsligt blivit små hundar. Idag fick matte lite hjälp med uppackning av påsksakerna:-)

Påsktuppen fick också se sig besegrad idag..

Det här är vår favoritplats, här kan vi sola, klättra och busa..

Oj vilka STORA pinnar det var här, hmn hur får man med sig en sådan..

Härligt att mysa tillsammans i solen…


Här är vi nästan fem veckor gamla och nu är det är full fart..

Vi är ute varje dag nu och rastar oss och utforskar omgivningen men den här dagen var det superkallt ute, burr.Nu både ser och hör vi sedan några dagar och har börjat busa med varandra och leka lite med våra gosedjur.


Främmande av bästa småmattarna Lova och Vilma i helgen, skönt att bli lite avlastad tycker Tidy.
Tre veckor i morgon. Oj, oj vad vi har vuxit…. nu får vi snart inte plats i mjölkbaren. Dags att börja stå och äta:-).

2020-02-23 Alla valpar är nu tingade!!


I morgon, 24:e blir valparna 2 veckor gamla. De har börjat röra på sig och upptäcka världen.Mrs X


Mr X

Ett trevligt avslut på SSRK Sundsvalls årsmöte. Winna utsedd till sektionens mest jaktmeriterade retriever eller spaniel.


Valpar 2020

Valpar väntas i februari efter vår fina Tidy ”Gracehunters  Win´s Pirat Tide
och mycket trevliga, duktiga och fina”Zacho” SE (J)CH NOJCH Michnos Friends Chandler Bing läs mer om honom på deras hemsida. Vi förväntar oss trevliga och duktiga avkommor.

Vår Tidy är en härlig tik som arbetar kraftfullt med stil och fart, hon fick sin etta i nkl på första start som ettåring, som tvåring tog hon först en 2:a och sin första etta i ökl. Som treåring tog hon direkt sin andra etta och jag ser fram emot att starta henne i ekl 2020. Hon har flera duktiga syskon, två som är duktiga specialsökhundar hos polisen och en till som nyligen klarat grundtestet, en väldigt duktig bror i Norge som blev uppflyttad ifjol som tvååring till ekl, en annan duktig bror som har en etta kvar till ekl, en syster som på fyra starter blev SVCH.

Nu har de kommit!


Den 10 februari kom våra fina svarta juveler efter Tidy och Zacho, valpningen gick snabbt och lätt. Det ser onekligen lite skoj ut, med ett gäng svarta valpar och en gul mamma.


Vi växer så det knakar, så det är redan trångt i mjölkbaren 🙂Gracehunters  Win´s Pirat Tide (Tidy)

NOJCH SEJCH Michnos Friend Chandler Bing (Zacho)

Gracehunters  Win´s Pirat Tide (Tidy)

Gracehunters  Win´s Pirat Tide (Tidy)

SEJ(j)CH Streamlights Cayo`s Win (Winna) och Win´s Pirat TideValpkull 2019


6 veckor och plusgrader så vi har kunnat vara ute litegrann. Vi fick lite hjälp med snöskottning, det var mer valpar än snö i snölassen:-) Vi tog fram lektunneln och det blev succé, den kunde man göra många skojiga saker med prova att apportera, kasta sig över den eller bara ta en tupplur…
Nu är vi fem veckor och vi vill utforska omgivningarna mera. Tyvärr kan vi inte gå ut ännu, för vi har massor med snö och har haft mellan -15 -25 grader kallt, burr…. Så då får vi hitta på lite spännande saker inomhus istället. Busa med syskonen och prova på att åka skateboard är kul 🙂 Petflaskor och kartonger var också skoj att leka med.Nu är vi fyra veckor och vi vill börja utforska omgivningen. Busa med syskonen, smaka och prova på att bära runt lite saker.


Klättra är också skoj, ha, ha jag är uppe men du är nere 🙂

¨Lite läskigt när man sedan ska klättra ner.. men skam den som ger sig.

Och ibland blir man plötsligt jättetrött mitt i leken och behöver ta en liten tupplur..


Nu har vi blivit riktiga små hundar, vi är nyfikna, vi har börjat utforska omgivningen och leka med varandra. Lite missnöjes gnäll, för mjölkbaren har precis gått iväg en sväng…..


Två veckor!
Hej världen! Nu har vi börjat gå lite smått och kan spana och se oss omkring.

Vad tiden går fort, nu är vi en vecka gamla.

Vi börjar lite smått prova på att komma upp på vingliga ben 🙂

men mest äter vi och myser tillsammans…

 

 
 
Äntligen lite valpmys, Tidy’s och Earls valpar har kommit. Fascinerande att se hur Tidy instinktivt vet precis hur hon ska sköta om valparna på bästa sätt, trots att det är första valpningen.

Kennel Gracehunters önskar ett Gott Nytt År!


 

Lyckad date mellan ståtliga Int FTCH Ardmuir Earl of Brookbank och fina

Gracehunters Win`s Pirate Tide ” Tidy”

Vi hoppas på svarta och gula valpar i januari.

Jag hade förmånen att bo några dagar med honom och Anders och Mirjam och även delta på jakt med Earl.

En genomtrevlig hemmahund, en riktig gentleman! Hans ägare beskriver honom som en nallebjörn, håller med helt och fullt. Välbalanserad lugn i passivitet men mycket kraftfull i sitt arbete. Vilken hund!!

Läs mer om honom på Brookbank Labradors och vad hans ägare tycker om honom.

Vår Tidy är en ung lovande tik, hon tog sin Nkl etta när hon var lite drygt ett år, tog sedan i år 2 1/2 år en 2:a dag ett och en 1:a dag två i ökl. Trots att hon inte blivit så mycket tränad pga. av tidsbrist från mig. Det känns lovande inför nästa år hoppas då på att ta andra ettan för att sedan kliva upp i Ekl. En bror till henne i Norge har gått fantastiskt bra och är redan uppe i Ekl.

Tidy har många bra egenskaper, hon är lugn och orädd i olika miljöer, finner sig snabbt tillrätta. (Hon har också en bror som blev specialsökhund hos polisen vid 1 1/2 år och hade toppresultat på alla tester). Tidy är en bra markör,  har varit helt spontan på all fågel, från råka som bara finns i Skåne till gås och hare:-). En väldigt effektiv sökhund på land och vatten och hon arbetar med stil och fart.

    

Happy date between stately Int FTCH Ardmuir Earl of Brookbank and fine

Gracehunters Win`s Pirate Tide ”Tidy”

We hope for black and yellow puppies in January.

I had the privilege of staying a few days with him and Anders and Miriam and also attending the hunt with Earl.

A nasty home dog, a real gentleman! His owner describes him as a teddy bear, fully agreeing. Well balanced calm in passivity but very powerful in his work. Which dog !!

Read more about him at Brookbank Labradors and what his owner likes about him.

Our tidy is a young loving bitch, she took her nkl one while she was a little over a year, then took 2 1/2 years a 2nd day one and a 1st day two in a row. Even though she has not been so much trained because of. of time shortage of me. It feels promising next year, hope to take the second one and then climb into Ekl. A brother to her in Norway has gone very well and is already in Ekl.

Tidy has many good qualities, she is calm and happy in different environments. (She also has a brother who became a special search dog at the police for 1 1/2 years and had top results on all tests). Tidy is a good marker, has been completely spontaneous on all birds, from happenings that are only in Skåne to goose and hare :-). A very effective search dog on land and water and she works with style and speed.
 
 

     Kennelträff 2018 med Kicki Pilenås och Anita Norrblom


Träning med Trond och Åse 2018


Rapphönsjakt 2018


Några dagars problemlösning med Barbro Börjesson


Härliga jakt och träningsdagar med Trond m.fl. i Danmark 2018


 

 

 

 

 

Vi vill önska alla våra vänner och valpköpare en riktigt god jul och ett lyckosamt 2018.

 

Carina och Tomas

Kennel Gracehunters

 

 

 

 

 

 

Gracehunters Win`s Irish Rose vill önska alla sina nio syskon med familjer som nyss flyttat, varmt lycka till. Vi vill samtidigt passa på att önska alla vänner samt gamla och nya valpköpare en riktigt härlig Påsk Helg

6 veckor gamla så är  vi på upptäckarstråt/miljöträning samt ägnar oss lite åt godissök och näsorna och söklusten är det inget fel på..

Det bådar gott inför framtiden:-)

 

Vecka 20 kommer Tomi Sarkinen från Finland igen, återkommer om detaljplaneringen. Hans träningsdagar var mycket uppskattade ifjol och vi är väldigt glada att han vill komma hit till oss igen.
Tomi har med sin hund INTFTCH Blackthorn Bion ” Lazlo” varit väldigt framgångsrik, de vann 2011 års Field trial cup i Finland. 4:a på nordiska retrievermästerskapen. De har vunnit svenska retrievermästerskapet 2012 0ch 2014.
Tomi är sedan en tid tillbaka professionell hundtränare och delar gärna med sig av sin filosofi och träningstänk.
 
26-27 maj gästas vi av duktiga Helena och Fredrik Kennel Redsweepers som vann bl.a Lag-SM 2015, de varit väldigt framgångsrika på A, B,C-prov under de senaste åren. Vi ser verkligen fram emot deras besök.
 
 
 
 
 
 
 
Winna mår finfint och det är full fart och hon har blivit riktigt rund om magen, nu är det bara några veckor kvar och vi väntar med spänning….
 
 
1601_namnlöst_008-21601_namnlöst_021
 
Några härliga dagar i Åre med släkt och familj! Vi har ej så många murar i Norrland att träna på så man måste ta tillfället i akt.
Mitt i detta fick jag och Winna åka ner till Stockhom på friarstråt till bästa Pirat! Hjärtligt TACK! Lena och Roger för trevliga dagar och er gästfrihet och inte minst för god mat och champagne för kommande valpar!!
Kom hem sent igår kväll (23:e december) och ser nu fram emot valpar i februari! Vi vill nu önska alla våra valpköpare och vänner en riktigt.God Jul och ett Gott Nytt år!

Carina och Tomas, Kennel Gracehunters

 1512_namnlöst_028-2
 
Winna och Pirate.
1512_namnlöst_024-2
 
 Yes, röntgat Kalla = A höfter och armb. ua. och Winna löper och ska på friarstråt till Pirat i helgen.
 
1511_FujiFilm_077 1510_namnlöst_018
 

Labradorvalpar av mkt goda jakt- och arbetslinjer.

Vi planerar valpar efter Searover Pims Pirate SEJ(J)CH vid dryga 4 år. Han är en snygg, härlig, trygg, stabil, bussig mot alla och mkt arbetsvillig hane. Han tävlar i A, B och C-prov samt används i praktisk jakt.

Tiken är vår Streamlight´s Cayos Win som blev uppflyttad till Ekl A-prov vid 2 år. På B-prov så tog hon sin etta i Nkl på första start, Ökl 2 ggr provbäst varav en med HP.

C-prov, unghundsmästare SSRK/VN 96p av 100 möjliga. Winna används även på praktisk jakt.

Winna är en tik med bra focus, lättlärd, arbetar med stil och fart, men kan ändå koppla av och sitta lugnt passiv.

Både tiken och hanen har A-höfter, ED, ögon UA. Båda har mkt välmeriterade linjer bakåt i stamtavlan. Hanen och tiken är sociala och trevliga och har mkt ”will to please” de är goda markörer och viltfinnare.

Valparna säljes till dig som vill arbeta, tävla eller vara aktiv med din hund på ngt sätt, t ex inom jakt, bruks, lydnad, eftersök mm eller vara aktiv med din hund ute i skog och mark. Vi och hanhundsägaren erbjuder träningshjälp.

Vid flera tillfällen har vi haft valpköpare som till en början inte tänkt tävla men som med tiden upptäckt hur roligt det kan vara både för hund och förare….

Winna beräknas börja löpa i början på december. Så i våra ögon är det en perfekt tid då det blir ”vår valpar” som kan vara ute och miljöträna sig ute på vår gård och göra upptäckter i skrymslen och vrår.

Vi testar valparna innan leverans och försöker hitta rätt valp till rätt ägare efter erfarenhet och önskemål.

Vi förbehåller oss fri prövningsrätt. Vi följer SKK:s rekommendationer.

Pirate2

Fina Pirat!

Pirat England.19_n

Pirate

Pirate in action….

1508_FujiFilm_014 1408_namnlöst_016Kalla

Jag och Winna och hennes valp Kalla (Gracehunters Win´s  Olympic Kalla från sin första kull) som båda tog ett första pris på samma prov i höstas. Winna provbäst enda ettan på två dagar i ökl och Kalla etta på första start Nkl 1 1/2 år.

1507_namnlöst_133 1507_namnlöst_1031507_namnlöst_074

Winna och Boss på vår fantastiska resa  till England och Skottland under några veckor i somras.

Hellner

Här är Benny och ”Hellan” (Gracehunters Win´s Olympic Hellner, Kallas bror) Utexaminerade som specialsökekipage hos polisen, en av tre brottplatsplatsundersökande hundar i hela Sverige 1 1/2 år. Fantastiskt imponerande! Vi är så stolta uppfödare.

IMG_2068

Tredje valpen efter Winna. Duktiga och fina Ulla och Gracehunters Win`s Olympic Forcade

här på fasanjakt i höstas. De har även startat i Nkl och föll på mål snöret och fick ett tredje pris, men nästa gång blir det säkert ett första pris!

Även de övriga valparna har visat goda anlag på valpträffarna.

1405_namnlöst_001

Winna-Edgars första valpträff!

1405_namnlöst_014

1503_FujiFilm_013

Unghundsträningshelg med Grete SSRK, SBK och Klicker instruktör.


Nya bilder under ”Valpar”  2014-03-31

Ny info under ”Valpar”.

Nya bilder inlagda under ”Valpar”.

Winna

Nu är de äntligen här! Våra sötnosar Gracehunters Win`s ……
Med just nu bara en sak i sikte, MAT!! De har redan bra kämparanda, det lovar gott inför framtiden

They are finally here! Our sweethearts Gracehunters Win`s ……
With currently just one thing in mind, FOOD! They already have good fighting spirit, it bodes well for the future

OBS! Sidan är under uppbyggnad! Mer information kommer fortlöpande!

Senaste nytt: Vår första labradorkull har nu fötts, mer info under valpar.

Liten uppfödning av flatcoated retriever och jaktlabradorer i hemmiljö.

Vår målsättning är att föda upp jakt- eller andra typer av arbetshundar med stor arbetslust,samarbetsvilja och viltfinnar förmåga.

Samt en trevlig kamrat att ha med sig i skog och mark.

1208_namnlöst_053

Ett lyckosamt prov. 1:a nkl Winna. 1:a ökl,Ila  1.a Ekl Isa

Från vänster Winna, Isa och Ila.