Duktiga hundar


Gracehunters tides friend of Boss är en av våra specialsökshundar som söker lik, kroppsvätskor och blod. Våra kriminalsökshundar åker på många olika typer av uppdrag. Dom söker spår efter våldtäkter, sexuella ofredanden och vissa andra brottstyper. Hundarna är tränade att söka både utom- och inomhus, på kläder och föremål, hotellrum och från båt.

Boss är gjord för att jobba och han söker målmedvetet och energiskt. Han är väldigt noggrann och står man bredvid hör man hur han jobbar med nosen. En baksida av jobbet är hans något… ogosiga nos. Alla söktimmar gör att hårstråna där är korta och taggiga. På bilden syns en liten arbetsskada då han sökt länge på hårt underlag.Framgångsrika ekipage


Och fler uppdateringar på framgångsrika ekipage kommer…

Bästa teamet Amund och Flash, varit på utställning och kan nu därmed titulera sig S O NJCH!!! Så välförtjänt stort, stort grattis ifrån oss, vi är så stolta och glada för er skull.

De har även i höst placerat sig på en hedrande andra plats på norska Elitprovet, 5 poäng efter segraren. Stort grattis!! Men de har också vunnit Elitprovet 2020.

De har också de två senaste åren blivit utsedda till Årets Jaktretriever i Norge som betyder att de varit det mest vinstrika ekipaget i Elitklass, fantastiskt!!

Stort, stort grattis Bästa Nina och Gracehunters Win´s Irish Guinness som fick Excellent på Open A i Mariefred och därmed nu kan titulera sig S JCH !!!

Vi är så stolta och glada för er skull..

S VCH Gracehunters Tides Friend of Paco, vid 1 års ålder.

Juli 2022: Start Viltspår SM, 13 duktiga ekipage från Malmö i söder till Gällivare som kvalat in till Viltspår-SM. Dag 1, ett fingerat trafik eftersök. För de som kvalat in till dag 2, väntade ett tufft eftersöksspår.

Stort , stort igen GRATTIS till Monica och Håkan till er fjärde plats i Viltspår SM, ni är sååå duktiga!!!! Endast två år gammal…

Vi är så glada och stolta över våra valpköpare som lägger ner mycket tid och arbete på sina hundar oavsett resultat.

Stort GRATTIS också till syster Gracehunters Tides Friend of Dior med förare Helena till Very Good i nkl. och även vår Gracehunters Friend of Gucci som också fick Very Good.

Extra stort GRATTIS till Lena med Gracehunters Tides Friend of Chanel som tagit sina båda ettor i ökl och därmed är uppflyttad till EKL endast 2 år gammal.

En fin kull, Gracehunters Tides Friend of Boss, färdig specialsökhund vid ett års ålder. Fint reportage från polistidningen 🙂https://www.facebook.com/100067686812112/posts/272808974985328/?extid=0&d=n

Ännu en mycket duktig specialsökhund i samma kull, färdig EDD hund explosiv detection dog, vid 1 års ålder, arbetar på kärnkraftverk.

Ännu en duktig specialsökhund från senaste kullen Gracehunters Liffey James Lexus som varit i Belgien och blivit certifierad inom sprängmedel EDD.

Gracehunters Liffeyjames Lexus har varit hos polisen i Belgien och blivit certifierad specialsökhund inom sprängmedel, så här skriver matte Pernilla:

”De sa att jag har en fantastisk hund och det håller jag absolut med om! ”

Stort grattis!

STORT GRATTIS Amund och Flash (Winna Pirat) till vinsten på mesterskapshelgen 2020 och er andra plats där med bara 3 poäng efter vinnaren i år 2021, så bra gjort.

Vinstrikaste retriever i Norge 2020

De har ju även i år ett stort antal EKL första pris på prov.

2:a på elitpröven 2021.

STORT GRATTIS Specialsökhund Hellner

STORT GRATTIS Ulla och Fourcade 2 EKL

Stort GRATTIS Carina och Kalla 1 NKL

STORT GRATTIS Specialsökhund STORM

STORT GRATTIS Special sökhund SALLY

STORT GRATTIS Patrullhund SKY

STORT GRATTIS Roger och Lena och Trigger 2 EKL

STORT GRATTIS Dan och Ebba SVCH

STORT GRATTIS Siv och Coffey till SVCH, 2 ökl ( Winna-Danny)

STORT grattis Astrid och Keiran 1:a kkl, 1 EKL (Winna Danny).

STORT GRATTIS Nina och Guiness 1ekl (Winna Danny)

STORT GRATTIS Mats och Sota 1 ÖKL, 2 ÖKL (Winna Danny)

STORT GRATTIS Anette och Liffey 2 x1 :a ökl uppflyttd tilll EKL( Winna Danny)

STORT GRATTIS Petter och Elmer 3 NKL (Winna Danny).

STORT GRATTIS Specialsökhund Dublin

STORT GRATTIS Amund och Arran 1 NKL (Tidy Earl)

STORT GRATTIS Marie och Magee 1NKL (Tidy Earl)

STORT GRATTIS Maria och Spike Specialsökhund och SM i drag!! Tidy Earl)

STORT GRATTIS Lena och Lava till EDDhund Explosive decetion dog ( Tidy Zacho).

STORT GRATTIS Lena och Chanel I NKL( Tidy och Zacho)

STORT GRATTIS Boss Specialsökhund

STORT GRATTIS Monica och Paco SVCH (Tidy Zacho)

VI är så glada och stolta över allt arbete ni lägger ner på era hundar!


SEJ(j)CH Streamlight’s Cayos Win (Winna)

Vackra och duktiga ”Tasty” So N JCH Serover Modesty Blaise.
Vår härliga ”Fame” SJCH Streamlight´s Brave Sapphire.