Carina och Tomas Tolf

untitledHej!

Här är ett foto av mig och två av våra tidigare hundar Carmal`s Kitas Inch ”Isa” och ”Ila” Streamlight`s Ann`s Joy på rapphöns jakt. Uppväxten med djur på bondgård grundlade mitt intresse för inlärning och utbildning.  Jag har fortsatt på den banan…. Jag är utbildad SBK instruktör sedan 1989 och har och har  haft kurser för SBK och SSRK under många år. WT-domare. Jag har suttit i styrelsen som utbildningsansvarig inom SBK och SSRK. Jag tycker att det är stimulerande och utvecklande att träna hund, så därför har jag tränat och tävlat inom lydnad, person spår, viltspår, sök, rapport och utställning. Men jag tyckte att jakten var mest intressant så därför har det intresset tagit över. Jag startar på A, B, C prov och jagar praktiskt med våra hundar. Vi har även haft några valpkullar under prefixet Gracehunters där vi tack vare duktiga och ambitiösa valpköpare fått flera välmeriterade ”valpar” bland annat några tjänstehundar och champions i olika grenar. Det uppskattar vi verkligen och tycker är väldigt roligt!

Vi vill att våra valpköpare aktiverar sin hund  på ngt sätt t ex ute i skog och mark, men man behöver ej tävla! Att tävla eller jaga brukar ibland ” komma” av sig själv när man får mer erfarenhet!

Jag och min man bor på en gård med naturen och träningsmark runt knuten tillsammans med våra fem jaktlabradorer  S jch Streamlight`s Cayo´s win. Winna 12 år men fortfarande i fin form. Gracehunters Win`s Pirate Tide( Tidy), Gracehunters Tide´s Friend of Gucci (Gucci) och Gracehunters Liffey James Tesla ( Tesla) och Gracehunters Tide`s  Foxy Saffron ( Foxy). Vi bor ¨ca 1 mil väster om Ånge. Vi bor väldigt centralt tycker vi med norrländska mått ;-). Vi har ca 10 mil till Östersund, 10 mil till Sundsvall och , 12 mil till Vemdalsfjällen. Och sist men inte minst så har vi Sveriges geografiska mittpunkt bara några mil ifrån oss ;-).

Kan man bo mer centralt 😉